Ægte engelsk mynte sauce

Med denne opskrift – og et livskraftigt myntebed i haven – behøver du aldrig igen købe myntesauce.

Den ægte engelske mynte-sauce til kød eller fisk

Den ægte engelske mynte-sauce til kød eller fisk

Ingredienser

  • en stor håndfuld mynteblade
    – gerne med den friske, sprøde del af stængelen
  • et knips salt
  • 4 skefulde kogende vand
  • 4 skefulde hvidvinseddike – eller anden lys eddike
  • 1 strøget skefuld rørsukker

Tilberedning:

  • Skyl mynten og lad den dryppe af
  • Strø salt over og hak dem fint med en kniv
  • Læg dem i en skål og tilsæt sukker
  • Hæld det kogende vand over, rør sundt og lad køle af
  • Tilsæt eddike og smag til med vand, eddike, salt

Eksperimentér også gerne med at tilsætte lidt anis (frø eller blade), fennikelfrø, basilikum (asiatisk) eller stevia til myntebladene – eller ligefrem lidt godt lakridspulver til væsken – men så er vi også ude af det gode engelske landkøkken…

Dette indlæg blev udgivet i Forsidenyhed. Bogmærk permalinket.